Startelva: Adrian – Viktor, Alex, Matte, Ahlgren – Tristan, Pontus - Marcus E, Anton, Mathias – Oskar
Avbytare var:
Markus And som spelade högerback sista halvtimmen.
Chanon som spelade mittback sista 25.
Milad som spelade defensiv innermittfältare sista 20.
Alexander som spelade vänsterytter i det tremannaanfall vi gick över till i andra halvlek sista 13.
Martin som spelade offensiv mittfältare sista 12.

De tog ledningen redan efter 40 sekunder genom sin store målskytt Simon Johansson. Sedan var det inte långt borta att vi skulle kvittera minuten senare när Oskar på halvvolley fick till ett skott som såg ut att få en perfekt bana för att sänka sig ner i bortre krysset men gick någon decimeter ovanför. Detta skulle sedan visa sig bli det enda från vår sida i första halvlek som kunde karakteriseras som målchans.

Efter att ha slarvat bort ett bra läge i den 14:e min ökade Skurup på till 2-0 i den 16:e min efter en misslyckad bakåtpassning på vilken samme Simon Johansson hann emellan så pass att det blev ett hopslag så att bollen på nytt hamnade hos Simon som bara behövde hjälpa den över linjen de sista 2 decimetrarna. Om de två första målen kändes lite onödiga så var deras 3-0-mål desto vackrare – ett veritabelt distanskanonskott på halvvolley som borrade sig in i bortre burgaveln.

Sedan blev det lite mer stiltje i bra lägen också för Skurup även om denne Simon Johansson kändes farlig så fort han var i närheten av bollen. Det är märkligt att vi ska ha så svårt att ta bort enskilda spelare som vi vet höjer sig av mängden. Det är något som med ytterst få undantag varit karakteristiskt för oss sedan långt tillbaka.

Ska man sammanfatta första halvlek så var Skurup det överlägset bättre laget. Inte så att de hade mycket mer boll eller ens att bollen befann sig så jättemycket mer på vår planhalva utan mer att de både kom till fler målchanser och framför allt att våra anfallsförsök tog slut i ”god” tid innan vi nådde straffområdesgränsen. Vi gjorde genomgående en usel insats med svajigt försvarsspel och med otroliga mängder dåliga passningar och tappade bollar och dessutom förlorade vi en klar majoritet av närkamperna.

Andra halvlek dominerade vi totalt och det dröjde till de sista 5 minuterna innan de hade sitt första avslut i halvleken. Nu var i stort sett hela detta med usla passningar också borta. Vi hade några klara målchanser. Den första kom i 58:e min där det fanns ett ganska enkelt läge att lobba över en väldigt långt utrusande målvakt med ingen bakom mellan sig och målet men vår spelare valde en annan lösning. Runt kvarten kvar hade vi sedan två närskott ut ostörda lägen, varav det ena tog mitt på målvakten medan jag inte riktigt uppfattade varför det andra som passerade målvakten (retur?) inte resulterade i mål eftersom bollen i stort sett verkade befinna sig på mållinjen med vår spelare som bollinnehavare.

I slutminuterna hade sedan Skurup ett 2 mot 1-läge som såg väldigt hotfullt ut men som de slarvade bort.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 7-2 Avslut på mål: 8-5 Avslut utanför: 5-3.